Marängtårta med lemon curd
Marängtårta med lemon curd
3 äggvitor
1 krm ättikssprit
2 dl socker
Sätt ugnen på 100°C. Ta en bakplåtsklädd plåt och rita upp två runda cirklar, diameter ca 23 cm. Vispa äggvita och ättikssprit till hårt skum. Tillsätt sockret, ½ dl åt gången, under vispning. Fördela marängsmeten jämnt i cirklarna, grädda ca 1 ½ timmar.
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
Rivet skal och saft av 2 väl tvättade citroner
100 g smör
Blanda ägg, socker, citronskal och saft i en kastrull. Låt sjuda, ej koka, på svag värme tills blandningen tjocknar - ca 2-3 min. ta kastrullen av värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen svalna. Lägg ihop tårtan med citronkräm mellan och ovanpå. Låt tårtan stå i kylen 2-3 timmar.
Garnering
3 dl vispgrädde
Vispa grädden och bred grädde runtom tårtan och klicka eller spritsa ovanpå. Tårtan kan även frysas före dekorering!