Vit chokladmoussetårta
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Sätt ugnen på 175°C. riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
(2 msk citruslikör, t.ex. cointreau)
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och till sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfolie och frys ner minst 3 timmar.
Garnering
2-3 passionsfrukter
Dela passionsfrukten, skrapa ur innehållet och häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min innan servering.