29/11 2009 - Långhelgen i Norge

Torsdag

Efter typ fem timmar i bil kom vi fram till Anders lilla boning - han hade städat för att vi skulle komma <3
Kom dit ca halv tolv och då stupade vi alla i säng


Fredag

När alla käkat frukost tog vi bilen in till Jessheim, utom Anders för han jobbade.
Väl inne i stan skulle vi till skattekontoret för att skaffa oss norska personnummer och pass, detta behöver jag för att kunna jobba i Norge sommaren 2010.
När vi pratat med en tant visade det sig att jag var tvungen att ha en arbetsgivare, en fast årslön samt veta hur många dagar jag skulle jobba.
Så det blev inget med detta, vi får fixa det en annan gång!

Efter misslyckandet på skattekontoret åkte vi vidare till Jessheims stora shoppingcenter där vi köpte supergod norsk glass <3
Morsan köpte även en jättefin adventsljusstake i svart smide (se nedan) på en affär vid namn Black Design - hon tog även en katalog med alla deras produkter.



När vi åkte hemåt ringde vi Anders och frågade om det var okej att komma på en liten rundvandring på hans jobb och självklart var det det, sambon har ju inte sett hur allt funkar.
Efter denna vandring åkte alla, utom Anders som var tvungen att jobba en stund till, till Rema 1000 och handlade lite. Sedan bar det iväg hem mot Anders hus där vi lagade mat och väntade tills Anders kom hem vid halv fyra med MASSOR av godis som han lovat sonen :)

Efter att vi sett att Mariette åkte ur Idol gick vi och lade oss.


Lördag

Vi sov ganska länge på morgonen och käkade sedan frukost.

Jag och sambon fick sedan pengar, i förskott, av morsan och Anders i julklapp och vi valde ut en jättefin servis vid namn Avenue (se nedan) på Black Design som vi var och inhandlade senare under dagen.
Sonen och Anders ville inte följa med denna gång och begav sig till Anders jobb för att kolla att hans arbetare målat om golvet i mekarverkstaden.



På vägen hem åkte vi via Rema 1000 och köpte tre Hveteloaf (ljust bröd, som barkis utan frön) som vi skulle ta med hem till Sverige - supergoda och billiga; 5,90 norska per limpa

Åkte hem där sonen och Anders väntade, lagade porterstek och myste framför TV:n och CSI Miami


Söndag

Efter frukosten (Hveteloaf med Nugatti på) tog vi bilen och åkte en sväng - kollade på några hus som var tänkbara till Anders, hittade ett dock ganska dyrt hus i utkanten av byn där han jobbar :P

När vi kommit tillbaka blev det packning in i bilen och resan hem startade, typ fem timmar senare, med ett stopp på Donken vid Nordby, var vi hemma i lägenheten igen :)
Skönt att jag städade och pyntade innan vi åkte - är supertrött.

Ikväll blir det att tända första ljuset och mysa med sambon, får se vad det blir ;)


Kommentarer
Postat av: mamma

Tack för en jättefin och rolig helg!!!!

Hoppas att ni är nöjda med servisen.

2009-11-29 @ 20:28:01
Postat av: malin

Mysigt de lät=)

2009-11-30 @ 09:56:45
URL: http://malinwikstroms.blogg.se/
Postat av: Nisi<3

Skitbra blogg! =) // beundraren

2010-03-04 @ 21:52:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0